• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Φωτογραφικό Υλικό Εκδηλώσεων

 

Αγιασμός την 1η μέρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο

Η σχολική χρονιά 2019 – 2020 ξεκίνησε επίσημα με την προσέλευση των μαθητών και μαθητριών στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Χριστοδούλου και ο Οικονόμος Ανδρέας Ζορπά τέλεσαν αγιασμό και η Διευθύντρια του Σχολείου μας,  κυρία Ελένη Αντωνίου καλωσόρισε όλα τα παιδιά και τους ευχήθηκε μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Εορτασμός 1ης Οκτωβρίου

«Η Κύπρος είναι γεμάτη από τα σημάδια των πολλών κατακτητών που πέρασαν από το νησί μας, επιδιώκοντας κάθε φορά να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία του τόπου. Ο λαός του νησιού, τους βλέπει για αιώνες να διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Έρχονται, κτίζουν τα κάστρα τους και φεύγουν. Ασσύριοι, Ρωμαίοι, Ενετοί, Φράγκοι, Οθωμανοί,  Άγγλοι. Δεν είχαν όμως λογαριάσει την ανδρεία και την αδάμαστη ψυχή των Κυπρίων, που λαχταρούσε το ύψιστο ιδανικό της λευτεριάς. Η λευτεριά δε μετριέται με τον πήχη, αποχτιέται με αγώνες και θυσίες.»
Με μία σεμνή εκδήλωση τιμήθηκε από το σχολείο μας η πεντηκοστή ένατη επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, η γενέθλια ημέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η 1η Οκτωβρίου, από το 1960 και μετά σηματοδοτεί την επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, μετά τον αγώνα ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες, την περίοδο 1955-1959.

Εβδομάδα Be Active 23 - 30 Σεπτεβρίου 2019

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης.
Το σχολείο μας συμμετείχε με διάφορες δραστηριότητες, όπως περπάτημα στο πάρκο «Ποιητών και Πνευματικών Δημιουργών», γυμναστική για τους εκπαιδευτικούς, διάλεξη από την πρωταθλήτρια του στίβου στις μεσαίες αποστάσεις, Ναταλία Ευαγγελίδου και σεμινάρια από επαγγελματίες προπονητές ξιφασκίας, αντιπτέρισης και καράτε. Οι δραστηριότητες κορυφώθηκαν με επιδείξεις που έγιναν από μαθητές του αθλητικού σχολείου.

Παίζω Δίκαια-Τρέφομαι Σωστά

Με το σύνθημα: «Σωστή διατροφή και άθληση συχνή, κάνουν την υγιεινή ζωή! Παίζω δίκαια τρέφομαι σωστά!» πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου εκδήλωση η οποία συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τον Κυπριακό Οργανισμό Ποδοσφαίρου και τα καταστήματα LIDL. Στην εκδήλωση διεξήχθη τουρνουά ποδοσφαιρικού αγώνα με παλιούς ποδοσφαιριστές και μαθητές του αθλητικού Λυκείου Κύκκου Β’. Η μπάντα του Σχολείου μας με τη συνοδεία της καθηγήτριας Μουσικής, κυρίας Χριστίνας Γεωργούδη επένδυσε μουσικά την τελετή έναρξης και λήξης της διοργάνωσης.

Διάλεξη ΠΑΣΥΚΑΦ

Εθνική Επέτειος της 28η Οκτωβρίου 1940

Η επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση του ελληνικού λαού ενάντια στην επεκτατική πολιτική του Μουσολίνι. Οι Έλληνες του 1940 αντιστάθηκαν, είπαν ΟΧΙ, δεν υποτάχθηκαν. Αυτό το ΟΧΙ οι Έλληνες το τίμησαν. Πήραν τα όπλα και βρέθηκαν στη μάχη, για να υπερασπιστούν την πατρίδα. Ο λαός δεν έσκυψε το κεφάλι και με κάθε μέσο που είχε έδειξε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και αγωνίστηκε με θάρρος και ανδρεία, για να ανακόψει την εχθρική επιβολή.

Εκδήλωση Καταδίκης του Ψευδοκράτους και Μνήμης της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ήμαστε και εμείς εκεί.. Στην εκδήλωση με τη θεματική ενότητα «Ήμουν και εγώ εκεί..» ενώσαμε τη φωνή μας με τις φωνές των φοιτητών του Πολυτεχνείου και με το σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην Κατεχόμενη Κύπρο μας καταδικάσαμε μαζί την επταετή δικτατορία των συνταγματαρχών και την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους του Ντεκτάς.

Συνάντηση με γονείς της Α’ τάξης

Την ευκαιρία να συναντηθούν με καθηγητές των παιδιών τους είχαν την ευκαιρία γονείς των μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξης, τη Δευτέρα 11 Νοεμβριου. Στη συνάντηση καθηγητές όλων των εξεταζόμενων μαθημάτων έδωσαν στους γονείς κατευθυντήριες γραμμές για τη μελέτη των παιδιών τους και έλυσαν πολλές από τις απορίες που είχαν οι γονείς των νέων μαθητών του Γυμνασίου μας.

Ραδιομαραθώνιος

Γιατί μόνο η αγάπη μπορεί!

Πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή του Σχολείου μας.
Η πρώτη τάξη είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου στο Παλαιχώρι. Στη συνέχεια οι μαθητές κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας της Χρυσοπαντάνασσας και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των ηρώων του Αγώνα της ΕΟΚΑ Κυριάκο Μάτση, Μιχαλάκη Καραολή και Νίκο Γεωργίου, οι οποίοι προέρχονταν από την κοινότητα του Παλαιχωρίου και οι οποίοι με τη θυσία τους σφράγισαν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.


Η δευτέρα τάξη επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή στον Καλοπαναγιώτη, η οποία από το 1985 περιλαμβάνεται, μαζί με εννέα άλλες τοιχογραφημένες βυζαντινές εκκλησίες του Τροόδους, στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Τα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί η τρίτη τάξη. Κατασκευασμένα από τσίγκους και περιτριγυρισμένα από αλλεπάλληλες και ψηλές σειρές συρματοπλεγμάτων, με ξύλινους πύργους για τους φρουρούς, τα Κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς αποτελούν έναν ιστορικό χώρο, καθώς εδώ φυλακίστηκαν πέρα των 3000 αγωνιστών της ΕΟΚΑ, αλλά και απλοί πολίτες κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59.
Στην είσοδο των Κρατητηρίων υπάρχουν οι προτομές των αγωνιστών που κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από τις φυλακές, για να θυσιαστούν αργότερα στο πεδίο της μάχης και στον περίβολο των Κρατητηρίων δεσπόζει μνημείο σε μνήμη όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των βασανιστηρίων από τους Άγγλους στρατιώτες.
Μετά την έντονα συναισθηματική επίσκεψή τους στον χώρο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν στην πανέμορφη Κακοπετριά, όπου και συνεχίστηκε η εκδρομή τους.

Άσκηση για εχθρικό επεισόδιο

Την Πέμπτη 21/11/2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο άσκηση για την αντιμετώπιση εχθρικού επεισοδίου χρονικής διάρκειας 10 λεπτών.
Οι μαθητές , το προσωπικό και οι επισκέπτες που βρίσκονταν εντός του κτηρίου μετακινήθηκαν στο πιο ασφαλές σημείο της αίθουσας στην οποία βρίσκονταν.  Μαθητές που ήταν στην αυλή, μπήκαν αμέσως στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης.  Οι μαθητές και το προσωπικό παρέμειναν σιωπηλοί στις αίθουσες με τις κουρτίνες τραβηγμένες και τα φώτα σβηστά. Μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας, Πολιτικής Άμυνας και Κυκλοφοριακής Αγωγής πέρασαν έξω από τις τάξεις και έλεγξαν αν εφαρμόστηκαν σωστά οι οδηγίες.

Ενδοσχολικοί Αγώνες Δρόμου Σε Ανώμαλο Εδαφος

Στις 18 Νοεμβρίου 2019 διεξήχθηκαν οι Ενδοσχολικοί Αγώνες δρόμου 1500μ. σε Ανώμαλο Έδαφος. Οι έξι (6) πρώτοι/ες μαθητές/τριες θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο μας στους Περιφερειακούς Αγώνες που θα γίνουν στις 6 Δεκεμβρίου στο Λύκειο Παλιομετόχου, καθώς επίσης και στους Παγκύπριους Αγώνες Δρόμου «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ», που θα γίνει τον Ιανουάριο στη Λάρνακα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος και καλή επιτυχία σε αυτούς που προκρίθηκαν.

Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της καθηγήτριας Γαλλικών, κυρίας Νίκης Κτωρίδου, φιλανθρωπικό παζαράκι με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου πρόνοιας και στήριξης άπορων μαθητών/τριών του σχολείου μας. Στο παζαράκι διατέθηκαν προς πώληση διάφορα εδέσματα, γλάστρες, χειροποίητα κοσμήματα και χριστουγεννιάτικα είδη.

Ημέρα Εκπαιδευτικού

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας κατά την «Ημέρα Εκπαιδευτικού» που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019.
Στην πρώτη παρουσίαση ο Δρ. Γεώργιος Γεωργίου, Φιλόλογος – Γλωσσολόγος, ασχολήθηκε με τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων με τη χρήση της γλώσσας και τον ρόλο της κυπριακής διαλέκτου.
Στη συνέχεια η κλινική ψυχολόγος, κυρία Δώρα Παπαγεωργίου μίλησε για την Κατανόηση και Διαχείριση μαθητών με Ειδικές Ανάγκες στο σχολικό πλαίσιο.
Με το τέλος των παρουσιάσεων οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο Πρόγευμα Αγάπης.

Θεατρική Παράσταση "Το δωμάτιο του Γιώργου"

Με μία «βαλίτσα» στο χέρι η  θεατρική ομάδα ‘Intra Portas’, «έκλεψε» μία διδακτική περίοδο για να παρουσιάσει στους μαθητές της Α’ τάξης ένα καίριο θέμα, το οποίο γεννήθηκε και συντηρείται στον κόσμο του διαδικτύου. Ο εκφοβισμός, η ασφάλεια και η ελευθερία που νιώθει ο κάθε χρήστης πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή και οι σκοτεινές πλευρές του διαδικτύου τοποθετήθηκαν στο τραπέζι, μέσω της παράστασης «Το δωμάτιο του Γιώργου».
Την παράσταση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φεβρουάριο και οι μαθητές της Β’ τάξης.

Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες

Με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες πλημμύρισαν οι διάδρομοι και η αυλή του σχολείου μας την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019.
Ομάδα μαθητών και μαθητριών υπό την ευθύνη της Μουσικού κυρίας Χριστίνας Γεωργούδη και με τη συνοδεία της Β.Δ. κυρίας Μαρίας Ψαθά, επισκέφθηκαν αρχικά ευαγή ιδρύματα του Δήμου μας και προσέφεραν χαρά στους ηλικιωμένους. Στη συνέχεια τα παιδιά και οι καθηγήτριες επέστρεψαν στο Σχολείο και τραγούδησαν τα κάλαντα στη Διευθύντρια, κυρία Ελένη Αντωνίου, και στους υπόλοιπους καθηγητές.

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση:

Οι σχολικές δραστηριότητες του 2019 ολοκληρώθηκαν με τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019. Ο καθηγητής Θρησκευτικών κύριος Θωμάς Παπαθωμάς επιμελήθηκε της σεμνής εκδήλωσης  που παρουσιάστηκε και η κυρία Χριστίνα Γεωργούδη με τη συνοδεία της Χορωδίας και Ορχήστρας του Σχολείου μας επένδυσαν την εκδήλωση με όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια!