• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Σχολικοί Εορτασμοί

Αγιασμός την 1η μέρα προσέλευσης των μαθητών στον σχολείο

Η σχολική χρονιά 2019 – 2020 ξεκίνησε επίσημα με την προσέλευση των μαθητών και μαθητριών στις 6 Σεπτεμβρίου 2019. Ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Χριστοδούλου και ο Οικονόμος Ανδρέας Ζορπά τέλεσαν αγιασμό και η Διευθύντρια του Σχολείου μας,  κυρία Ελένη Αντωνίου καλωσόρισε όλα τα παιδιά και τους ευχήθηκε μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Εορτασμός της 1ης Οκτωβρίου

«Η Κύπρος είναι γεμάτη από τα σημάδια των πολλών κατακτητών που πέρασαν από το νησί μας, επιδιώκοντας κάθε φορά να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία του τόπου. Ο λαός του νησιού, τους βλέπει για αιώνες να διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Έρχονται, κτίζουν τα κάστρα τους και φεύγουν. Ασσύριοι, Ρωμαίοι, Ενετοί, Φράγκοι, Οθωμανοί,  Άγγλοι. Δεν είχαν όμως λογαριάσει την ανδρεία και την αδάμαστη ψυχή των Κυπρίων, που λαχταρούσε το ύψιστο ιδανικό της λευτεριάς. Η λευτεριά δε μετριέται με τον πήχη, αποχτιέται με αγώνες και θυσίες.»
Με μία σεμνή εκδήλωση τιμήθηκε από το σχολείο μας η πεντηκοστή ένατη επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, η γενέθλια ημέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η 1η Οκτωβρίου, από το 1960 και μετά σηματοδοτεί την επέτειο της ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, μετά τον αγώνα ενάντια στους Άγγλους αποικιοκράτες, την περίοδο 1955-1959.

Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση του ελληνικού λαού ενάντια στην επεκτατική πολιτική του Μουσολίνι. Οι Έλληνες του 1940 αντιστάθηκαν, είπαν ΟΧΙ, δεν υποτάχθηκαν. Αυτό το ΟΧΙ οι Έλληνες το τίμησαν. Πήραν τα όπλα και βρέθηκαν στη μάχη, για να υπερασπιστούν την πατρίδα. Ο λαός δεν έσκυψε το κεφάλι και με κάθε μέσο που είχε έδειξε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και αγωνίστηκε με θάρρος και ανδρεία, για να ανακόψει την εχθρική επιβολή.

Εκδήλωση Καταδίκης του Ψευδοκράτους και Μνήμης της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ήμαστε και εμείς εκεί.. Στην εκδήλωση με τη θεματική ενότητα «Ήμουν και εγώ εκεί..» ενώσαμε τη φωνή μας με τις φωνές των φοιτητών του Πολυτεχνείου και με το σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην Κατεχόμενη Κύπρο μας καταδικάσαμε μαζί την επταετή δικτατορία των συνταγματαρχών και την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους του Ντεκτάς.

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση:

Οι σχολικές δραστηριότητες του 2019 ολοκληρώθηκαν με τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019. Ο καθηγητής Θρησκευτικών κύριος Θωμάς Παπαθωμάς επιμελήθηκε της σεμνής εκδήλωσης  που παρουσιάστηκε και η κυρία Χριστίνα Γεωργούδη με τη συνοδεία της Χορωδίας και Ορχήστρας του Σχολείου μας επένδυσαν την εκδήλωση με όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια! 

Γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικων Γραμμάτων

Οι Τρεις Ιεράρχες, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου.

Την ημέρα των Γραμμάτων και των Τριών Ιεραρχών, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σεμνή και καθόλα περιεκτική γιορτή που ετοίμασαν οι θεολογοι του σχολείου μας, κυρία Μαριλένα Φλουρή και κύριος Θωμάς Παπαθωμάς.

Η εκδήλωση ήταν διανθισμένη με ποιἠματα, ύμνους, δραματοποίηση, παραινέσεις από το αξιόλογο έργο των Τριών Μεγίστων Φωστήρων, καθώς και τραγούδι από ομάδα μαθητών και μαθητριών.

Διάλεξη για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Μια συγκλονιστική μαρτυρία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομάδα μαθητών και μαθητριών της Γ' τάξης, την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020.
Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης Ολοκαυτώματος, τα παιδιά παρακολούθησαν διάλεξη με ομιλήτρια την κυρία Ρασέλ Λολίτα Άντζελ, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. Η κυρία Άντζελ μίλησε στα παιδιά και στους καθηγητές που τα συνόδευαν για τον εγκλεισμό της σε στρατόπεδο συγκέντρωσης σε ηλικία επτά χρόνων και για το πώς κατάφερε τελικά να επιζήσει, αφότου πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές.
Η ομιλήτρια τελείωσε δίνοντας στο νεαρό της ακροατήριο, και μελλοντικούς "τιμονιέρηδες" του κόσμου, τη συμβουλή να μην επιτρέψουν να γίνουν ποτέ ξανά εγκλήματα όπως αυτά που είχαν κάνει οι Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και να προωθούν όσο μπορούν τις έννοιες του σεβασμού και της ανεκτικότητας.

Έκθεση βιβλίου

Την έκθεση βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Βιβλιοθήκης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν  όλοι οι μαθητές του Σχολείου, το διήμερο 6 και 7 Φεβρουαρίου 2020.